/Files/images/DSCN7955.jpgЗ 02.11 по 13.11 у Новоукраїнській ЗШ І-ІІІ ступенів №1 проходила декада української мови та літератури. Вчителі –мовники, бібліотекар МБК №1 Орлова Л.В. та шкільний бібліотекар Фесько С.М. розробили план заходів та всіляко залучали учнів до участі. Виховання в учнів культури мови, поглиблення знань з історії та теорії мови, розвиток творчих здібностей – такі основні завдання ставили перед собою вчителі-словесники бібліотекарі. Вся декада була насичена різними заходами.

Під час оголошення плану декади було завдання дібрати вислови про мову. Учням старших класів запропоновано розв’язати ребуси,закодовані слова, стоп-кадр «Хто на фото?»- фото письменника.

Бібліотекарем МБК №1 Орловою Л.В. було проведено літературну годину у 7 класі «Рідна мово – краю батьківського пісня», а також інтелектуальний турнір «О слово рідне! України слово!».Провідний мотив – показати красу мови, її багатство, щирість, як і душу нашого народу.

За традицією було проведено конкурс малюнків, стінгазет та бібліотечні години.

Під час декади було розпочато створення проекту «Вірші про українську мову» учнями 8 класу(Сидоренко Н.В.)

Поетичний турнір «Малюємо словом осінь» показав, як учні своїми виступами продемонстрували шанобливе ставлення до мови та високий рівень духовності та естетики.(Колісник Л.В.)

Мовознавчий турнір «Буду я навчатись мови золотої» , проведений шкільним бібліотекарем Фесько С.М., дав можливість продемонструвати учням свої знання з мови,довести свою першість і здобути право називатися шанувальниками української мови.

Учителем Правник Р.А. проведено гру «Я люблю Україну» між учнями 9-10 класів. Конкурсанти складали прислів’я, транскрибували, добирали синонімічні ряди, пояснювали значення слова.

9 листопада –День української писемності. За православним календарем – це день вшанування пам’яті Преподобного Нестора-Літописця – послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія. Учні виступали з доповідями про історичні закладини писемності, розповідали вірші та гуморески.

У слові – генетичний код нації. Воно є основою духовного життя народу. Від того, як користуються словом – нехтують чи цінують,- залежить і духовне здоров’я нації.

Декада англійської мови та зарубіжної літератури

/Files/images/uroki_ang_movi/uroki_ang_movi/uroki_ang_movi/IMG_1663.jpg

16.11- 27.11.2015

Захід

Строки виконання

Відкриття декади, оголошення завдань.

16.11.2015

Виховний захід «День подяки : від минулого до сьогодення»

(5-7 кл.)

18.11. 2015

Урок в 9 класі з використанням ІКТ «Засоби масової інформації»

23.11. 2015

Конкурс «Поетичний коллаж» (5-11 класи)

23.11-25.11

Віртуальна подорож до країн, мову яких ми вивчаємо.

(Перегляд відеофільму)

25.11.2015

Брейн ринг «Великобританія»

(8-9 кл.)

26.11.2015

Розважально-ігрова програма «Подружись з English» (2-4 кл.)

27.11.2015

Лінійка, підведення підсумків, нагородження переможців.

27.11.2015

Кiлькiсть переглядiв: 990

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.